Hanna - Om livet, träning & hälsa!

Nyttigare variant av tacopaj!

Publicerad 2012-12-06 20:59:04 i Träning & Kost

Just nu skriver jag hemtenta i livsmedelsvetenskap. Det är märkligt hur snabbt dagen försvinner trots att jag bara sitter framför en dator. "Det går fort när man har roligt" heter det ju så fint,..jag skulle nog inte välja att skriva en hemtenta för skojs skull men det är väldigt kul när man känner att man lärt sig något nytt. Idag har lärt mig om fisk och ägnat ett X antal timmar på min stol, Stefan. Ja enligt Ikea har den ett namn, faktum är att jag har två stycken Stefanstolar. Vad blir Stefan i plural...Stefans? nä två Stefan heter det. 
Sidospår.. I allafall så är man ju tvungen att äta mitt i allt plugg, när träsmaken från stolen hade börjat letat sig upp till smaklökarna i munnen så kände jag att det var dags för krubb. Det blev en sjukt smarrig tacopaj, men inte vilken tacopaj som helst utan en nyttigare variant. Istället för den vanliga pajdegen gjorde jag botten av mixade kikärtor och ägg. Nötfärsen kryddade jag med hemmagjord tacokrydda. Som avslutning istället för ost så hade jag keso blandat med lite kryddor + tomat på toppen. Väldigt enkel att göra och ett nyttigare alternativ till den vanliga pajen, om inte annat kan det vara kul att variera sig lite!
Mina vänner från Övik kunde säkert aldrig tro att den här dagen skulle komma, dagen då jag delar med mig av recept i matlagning..förr hade jag nämligen alltid huvudansvaret för salladen på tjejmiddagarna, det var mitt expertisområde kan man säga..ingen vågade låta mig ansvara för den riktiga maten, haha.. jaja med det sagt så kommer receptet här ifall någon vill testa. :)


RECEPT TACOPAJ

Botten
2 burkar kikärtor (ca 500g)
1 ägg

Fyllning
500g nötfärs + tacokrydda
cirka 300 g keso + krydda (jag använde tacokryddan igen).
tomater

- Börja med mixa ihop kikärtorna och ägget, jag brukar även mixa i lite lök för att få extra smak. Smeta ut röran i formen (jag använde en vanlig kladdkakeform). Ställ in i kylen cirka 10 minuter, förgrädda sedan i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.
- Stek färsen och krydda, häll sedan över tacofärsen i pajskalet när det är färdiggräddat.
- Blanda keson och kryddorna och sprid sedan ut som ett täcke på köttfärsen. 
- Skiva tomater och lägg över keson.
- in i ugnen cirka 15 min på 225 grader.
- Ät, och njut! supergott med sallad och sås.



Recept på egen tacokrydda

½ dl Spiskummin
½ dl Paprikapulver
½ dl Oregano
½ dl Chilipulver
2 tsk Svartpeppar
2 tsk Cayennepeppar



Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2012-12-06 22:11:49

Grym du är!!!!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hanna Morlin

Hanna heter jag, (tur att det inte blev Ros-Marie som mamma först hade tänkt!). Nya människor som jag träffar brukar kommentera min dialekt. Tydligen hörs det att jag kommer från norrland, vilket jag också gör, närmare bestämt från Örnsköldsvik. Från norrländsk småstad flyttade jag för cirka tre år sedan till västkustens pärla Göteborg. Här har jag hunnit skaffa mig en PT-licens och snart även en kandidatexamen inom Hälsopromotion! Jag har även skaffa mig en hel del fina vänner och massa nya erfarenheter! :) Mitt mål är att få jobba med hälsa, kost och träning. Jag vill inspirera och bidra till livsstilsförändringar, coacha/träna människor till ett mer hälsosamt och aktivt liv, jag vill vara med att bidra till stärkta självkänslor och bättre självförtroenden! För övrigt är jag rätt rolig också! ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela